Nu är rösträkningen i kommunvalet klar

Nu är den slutgiltiga rösträkningen för kommunvalet i Orsa färdig. Det visar sig att valnattens fördelning av mandat i kommunfullmäktige står sig. Vänsterpartiet går framåt till 6,4 % och 2 mandat i fullmäktige. Vi har gjort ett bra val, de som röstat på oss har ökat med mer än 30% sedan förra valet.

Här kan du se den färdiga rösträkningen och mandatfördelningen i Orsa kommunfullmäktige.

Det blir ”regeringsbyte” också i Orsa, Centerpartiets Mikael Thalin blir nytt kommunalråd för nästa mandatperiod. Hur den politiska majoriteten kommer att se ut vet vi inte än, men den ska slipas fram under hösten. Klart är att Centern med sina 12 mandat behöver ytterligare 4 mandat för att kunna regera med majoritet i fullmäktige.

Det här inlägget postades i Vänsterpartiet i Orsa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *