Låt familjen Mahabat få stanna!

Vi i Vänsterpartiet Orsa stöder familjen Mahabats kamp för att få stanna i Sverige och i Orsa där familjen har rotat sig och lever ett bra liv. Vi tycker det är inhumant att utvisa familjen till det mycket osäkra politiska läget i Irak. UNHCR, FN’s flyktingorgan, avråder från alla utvisningar till Irak för tillfället på grund av den konflikt som råder i landet.

I familjen finns tre barn som lärt sig svenska, fått många vänner och som det går bra för i skolan. De har en framtid i Sverige och Sverige behöver dem. Familjen har lagt sitt gamla liv bakom sig och det finns dessutom en hotsituation (hedersrelaterat våld) mot barnens mamma i Kurdistan, varifrån familjen kommer.

Familjen Mahabat har gjort mycket för att komma in i det svenska samhället och det finns flera goda skäl för att familjen ska få stanna i Orsa. Barnen utvecklas fint och den äldsta dottern utbildar sig till undersköterska. Vi anser att Migrationsverket har en skyldighet att beakta barnperspektivet i detta fall. Barnen har anpassat sig till Sverige och har sina liv och sina drömmar om framtiden här. Att skicka iväg dem till ett krigshärjat och osäkert Irak är att utsätta barnen för onödigt lidande. Det är hjärtlöst och inhumant.
Vi vill att Migrationsverkets omprövar sitt beslut att skicka iväg denna barnfamilj till det krigshärjade Irak. Låt familjen Mahabat få stanna!

Vänsterpartiet i Orsa

Det här inlägget postades i Vänsterpartiet i Orsa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *