Kommunstyrelsen 2015-03-09

Yrkande och reservation Ärende 14, medlemskap i Sveriges ekokommuner

Majoriteten vill avsluta kommunens 20-åriga medlemskap i Sveriges Ekokommuners förening. En ganska lång debatt om en liten summa pengar som det kostar att vara kvar som medlem. Flera i majoriteten svajade och Mp svängde och röstade emot utträde till sist. Men C röstade igenom sitt förslag om att avsluta medlemskapet med hjälp av Sd. Så nu är Orsa kommun inte längre en Ekokommun. Vänsterpartiet röstade förstås nej till att lämna föreningen, men hade också lagt ett yrkande som ni ser nedan, vilket antogs av alla, direkt och utan votering. Så den viktiga sammanställningen av gröna nyckeltal fortsätter.

Yrkande: om kommunen beslutar lämna Sveriges ekokommuners förening så skall kommunen fortsätta sammanställa de nyckeltal som rapporterats till ekokommuner. Detta för att kommunen ska ha ett underlag för att fortsätta arbeta miljöstrategiskt och med hållbarhetsfrågor.

Sedan lämnade V in en skriftlig reservation (se den under Gjort i KS och KF)

Det här inlägget postades i Vänsterpartiet i Orsa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *