Sex ledstjärnor

Vi i Orsavänstern arbetar för mer demokrati, jämställdhet och rättvisa. 

Nedan ser du våra sex ledstjärnor. De ska genomsyra allt det vi gör i kommunpolitiken. 

Alla barn ska ha en bra och trygg lärmiljö. Mindre klasser med behöriga lärare i Orsas skolor. Ge eleverna läxstöd i skolan. Satsa på pedagoger, inte på nya skolbyggnader.

Förstärk den kommunala demokratin. Politiken blir alltmer komplicerad, vi tror det är viktigt med kompetensutveckling och utbildning för förtroendevalda fritidspolitiker.

Ledarskap är en personalfråga. Bättre chefer ger nöjdare personal och en bättre verksamhet. Chefsbefattningarna i kommunen skall vara tidsbegränsade och möjliga att söka om. Rekrytera alltid externt. Mer motiverade chefer ger bättre politiska beslutsunderlag och effektiva rutiner.

Framtidstro för unga. Satsa på ungdomar genom fler välfärdsjobb, praktikarbeten och sysselsättning för arbetslösa ungdomar.

Bygg nya billiga bostäder. Vi vill ha fler moderna välplanerade hyresrätter även utanför centralorten. Seniorboende med hiss behövs! Vi kommer att verka för att Orsa stadsnät (supersnabb bredbandsuppkoppling) byggs ut, även till byarna.

Öka andelen ekologisk mat. Maten i Orsa kommun ska lagas utifrån bra råvaror, det blir både billigare och godare. Gynna lokala producenter. Vi tycker att kommunen bör bilda ett gemensamt bolag med lokala producenter för inköp av lokalproducerad mat till kommunens alla kök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *